Kultur i Malmö

När det gäller kultur är Malmö något utav ett Mekka. I denna kulturella stad finns det alla sorters dans, konst, foto, teater och museer. När det gäller dans är Skånes Dansteater ett populärt ställe som erbjuder underbara dans föreställningar och fantastiska möjligheter för dig som själv vill hålla på med dans. Fotografins rum, är beläget i Malmö Museer och har utställningar och visningar titt som tätt. Många välkända fotografer så som Kent Klisch håller gärna till här och stället har fått allt mera ökat publicitet.

Tycker man snarare om konst, så visas flertalet stora konstsamlingar i Malmö konstmuseums stora konsthall. Det rekommenderas verkligen att strosa runt i några timmar bland mästerverken för att sedan slå sig ner i deras mycket omtyckta cafeteria.

Malmö stadsteater är stadens stolthet när det kommer till kultur och har varit många stora skådespelares tidigare scener. Det är alltid liv och rörelse här och man behöver inte vänta länge innan en ny uppsättning visas. De har visat många av de större titlarna Operan i Malmö.och det har visat sig mycket uppskattat av publiken. Det kommer nämligen fler och fler för varje föreställning och det blir bara bättre.

Låt oss dock inte glömma musiken som spelar en stor roll i kulturen och som Skåne och Malmö verkligen levererar i. Pop, rock, indie och liknande frodas verkligen i Malmö och det hålls ständigt spelningar i Palladium, eller på Victoria teatern. Kanske känner ni igen Emil Jensen, Kal P Dal, eller Eva Cassidy. De är bland de mer aktiva och håller för tillfället spelningar.

Klassisk musik och opera när det är som bäst finns att njuta på Malmö opera. Operan är rymlig och arkitekten ger perfekt akustik speciellt för opera. Verk av de mest kända klassiska kompositörerna står ofta på menyn. Nyligen hölls en väl kritiserad musikal om Mosart och en spelning av Beethovens främsta verk.