Gå på teater i Malmö

I Malmö finns flertalet teatrar att gå till, de ena bättre än de andra, men över lag har Malmö väldigt bra teater. Det är helt enkelt en teaterstad. Det finns naturligtvis stadens egna teatergrupp som går vid namnet Malmö stadsteater, men det finns också andra teatergrupper i staden som är professionella. Några av dessa är banditteatern, expressteatern, institutet, nya klassiska teatern och varitéteaterna Barbés. Bara för att nämna några.

Vart kan man då gå på teater? Jo, det finns flertalet teatrar i Malmö. Det råder inte dirket någon brist, men bland de större teatrarna hittas Malmö Opera, Malmö Stadsteater, Palladium och Victoriateatern. De har öppet för jämnan och håller ständigt föreställningar av hög klass. Var inte heller orolig om du skulle ha någon sorts rörelsehinder, för samtliga teatrar är anpassade för handikappade.

Det finns flertalet återkommande evenemang i Malmö och som lockar många åhörare varje år. Bland de mest populära finner man Teaterns Dag. Då kan man verkligen gotta sig i teater av alla dess former och bjuds på föredrag, en titt bakom kulisserna och flertalet föreställningar. Ett evenemang som uppskattas oavsett ålder, etnicitet, religion, eller bakgrund.